Impulsat per AOC   

Ajuntament Totes les administracions
Portada > PĂ gina Inici

SISTEMA DE GESTIĂ“ AMBIENTAL:

AMB EL SUPORT DE:notĂ­cies: • La MaratĂł de TV3 arriba a l’Espluga de FrancolĂ­ amb una conferència sobre les malalties minoritĂ ries,

  Actualment hi ha descrites unes 7.000 malalties minoritàries que a Catalunya afecten vora 400.000 persones, el 40% de les quals no tenen tractament.

  En motiu de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio que enguany compleix la seva 28a edició, l’Espluga de Francolí acollirà una conferència divulgativa el divendres, 13 de desembre a les 18.00 h a l’Auditori Carulla Font. Aquest acte s’havia programat pel 24 d’octubre, però es va anul·lar a causa de la riuada.

  Aquesta conferència vol acostar a la població la realitat mèdica i humana de les malalties minoritàries, patologies molt poc freqüents que afecten un màxim de 5 persones per cada 10.000, però tenen en comú que acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants.

 • L’Ajuntament de l’Espluga de FrancolĂ­ i els Mossos d’Esquadra organitzen una xerrada sobre consells de seguretat i prevenciĂł de robatoris al domicili,
  L’Espluga de Francolí ha viscut episodis de robatoris a domicilis en les darreres setmanes, això ha portat a intensificar la vigilància al municipi i també a fer aquesta xerrada de consells de seguretat i prevenció 

   

  L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí i el Cos de Mossos d'Esquadra proposen una xerrada informativa oberta a tota la ciutadania per tal de donar consells bàsics de seguretat i prevenció per evitar possibles robatoris al domicili. La xerrada serà el dimecres 4 de desembre a les 19 h a la Sala Polivalent de l'Oficina de Turisme de l'Espluga de Francolí. El responsable de l'oficina de Relacions amb la Comunitat de la comissaria de Mossos d'Esquadra de Montblanc, Raül Martínez, serà l'encarregat d'exposar a la població aquests consells i també de resoldre dubtes que puguin tenir els veïns i veïnes. Aquest acte ha estat proposat des de la regidoria de Ciutadania de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí per tal de poder informar a la població després dels diversos robatoris que hi ha hagut les darreres setmanes. Una xerrada com aquesta ja es va dur a terme a la Urbanització Carreras, on es van produir els primers robatoris. Els Mossos d'Esquadra i els Vigilants Municipals de l'Espluga han estat treballant coordinadament i han intensificat les rondes i controls de vigilància per tal de poder detectar qualsevol vehicle o persona sospitosa.


 • L’Ajuntament de l’Espluga presenta el programa de les Festes de Nadal amb una quarantena d’actes impulsats per diverses entitats i institucionsL’Ajuntament de l’Espluga presenta el programa de les Festes de Nadal amb una quarantena d’actes impulsats per diverses entitats i institucions,
  Hi haurà activitats des de l’1 de desembre de 2019 fins al 5 de gener de 2020, amb actes esportius, familiars, per infants i també per joves.


  L’Espluga de Francolí celebrarà les Festes de Nadal amb més de 40 actes per a tots els públics que tindran lloc des de l’1 de desembre fins al 5 de gener.  Les regidories de Ciutadania, Festes i Educació de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí han treballat coordinadament per idear un programa d’actes en col·laboració amb el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i amb la participació de més de 20 entitats i associacions del municipi. En aquesta programació també hi col·laboren la Diputació de Tarragona i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

  Programa d'actes: Feu clic aquí.​

   


 • COMUNICAT EN RELACIĂ“ A LA VALORACIĂ“ DELS DANYS DE LA RIUADA PER PART DE L’AJUNTAMENT DE L’ESPLUGA DE FRANCOLĂŤ,

  L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, juntament amb el suport tècnic del Consell Comarcal de la Conca, ha fet una primera valoració econòmica dels danys a nivell municipal causats per la riuada, estimats en 1.600.000 €. En aquesta aproximació s’hi comptabilitza la pèrdua del magatzem i la maquinaria de la brigada municipal i de l’ADF, els vehicles de titularitat municipal, els camins municipals i l’entorn del Parc Fluvial; on hi havia la zona d’autocaravanes, un parc infantil i zones adequades per desenvolupar tallers escolars per als visitants la Cova.


  Actualment, la majoria de veïns i veïnes ja han notificat les afectacions particulars a l’Ajuntament de l’Espluga i a dia d’avui té comptabilitzades 215 afectacions; entre camins (47), establiments (5), habitatges (16), horts (102), vehicles (16), magatzems (5), pous (7) i altres afectacions com sèquies o marges (17).


 • La Fassina BalanyĂ  de l’Espluga de FrancolĂ­ participa a la Setmana de la Ciència fent jornada de portes obertes els dies 9 i 10 de novembreLa Fassina BalanyĂ  de l’Espluga de FrancolĂ­ participa a la Setmana de la Ciència fent jornada de portes obertes els dies 9 i 10 de novembre,

  El dissabte 9 i el diumenge 10 de novembre la visita a les instal•lacions serà gratuïta per a tothom en el seu horari habitual: dissabte de 10.30h a 13.30h i de 16.00h a 18.00h i diumenge de 10.30h a 13.30h.

  La Fassina Balanyà de l’Espluga participarà a la 24a Setmana de la Ciència, que és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació que proposa diverses activitats de divulgació científica arreu del nostre territori, com per exemple jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics, etc. En el cas del Museu de la Fassina Balanyà de l’Espluga s’hi participarà un any més amb dues jornades de portes obertes els dies 9 i 10 de novembre, en l’horari habitual d’aquest museu.


noticies

Webs d'interès