Impulsat per AOC   

Ajuntament Totes les administracions
Portada > Pàgina Inici
SISTEMA DE GESTIÓ AMBIENTAL
AMB EL SUPORT DE:notícies: • Descens important de visitants als equipaments turístics i culturals de l’Espluga de Francolí durant el 2020 degut a la pandèmia de la Covid-19Descens important de visitants als equipaments turístics i culturals de l’Espluga de Francolí durant el 2020 degut a la pandèmia de la Covid-19,

  El sector turístic i cultural ha estat un dels més afectats per la pandèmia de la Covid-19 i aquest fet es reflexa en les dades de visitants del 2020  

  L’any 2020 ha estat marcat per la pandèmia de la Covid-19 i el sector turístic i cultural n’ha estat molt afectat. Per aquest motiu les dades de visitants als equipaments turístics de l’Espluga de Francolí pateixen un descens important en relació a anys anteriors degut a la menor afluència de públic d’aquest 2020.

  Pel que fa als atractius i equipaments gestionats per l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, que són les Coves de l’Espluga, el Museu Fassina Balanyà, la Ruta Templera i l’Oficina de Turisme, els resultats del passat any 2020 han patit una davallada històrica, fet que també afecta als ingressos municipals que es deriven d’aquestes visites.

   

 • L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí trasllada a partir de dilluns l’oficina d’atenció ciutadana a l’Antic HospitalL’Ajuntament de l’Espluga de Francolí trasllada a partir de dilluns l’oficina d’atenció ciutadana a l’Antic Hospital,

  Aquest servei es farà provisionalment a la Sala de Plens però es preveu que a mig termini es pugui desenvolupar de manera definitiva a l’espai on actualment hi ha l’arxiu municipal


  Aquest proper dilluns dia 18 de gener l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí inicia una sèrie de canvis en els espais municipals que permetran millorar el servei d’atenció a la ciutadania i també les condicions i organització dels despatxos municipals. A més de poder iniciar les tasques d’ordenació i classificació de l’arxiu municipal.


  El canvi més destacat actualment és que l’atenció al públic es trasllada en un únic punt a la planta baixa de l’Antic Hospital. De manera provisional el punt d’atenció al públic estarà situat a l’interior del que fins ara era la sala polivalent, on es celebraven els plens municipals, però en les properes setmanes es muntarà l’oficina d’atenció al ciutadà on actualment hi ha l’arxiu municipal i a la sala polivalent hi haurà les oficines dels serveis tècnics de l’Ajuntament.

 • L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí obre la convocatòria d’ajuts per a empreses i comerços afectats pels tancaments a causa de la pandèmia amb un import total de 34.000 €L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí obre la convocatòria d’ajuts per a empreses i comerços afectats pels tancaments a causa de la pandèmia amb un import total de 34.000 €,


  En aquesta línia d’ajuts hi poden participar les persones físiques i jurídiques que desenvolupen la seva activitat econòmica a l’Espluga de Francolí

  El termini per sol·licitar les ajudes serà del 14 de gener al 10 de febrer de 2021 de manera presencial o telemàtica  L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí fa públiques les bases de les ajudes econòmiques destinades als comerços i empreses de l’Espluga de Francolí per fer front a les pèrdues derivades de la crisis de la Covid-19.


  Pel que fa als terminis, un cop exposades públicament les bases, es fa pública la convocatòria per presentar sol·licituds en aquesta línia d’ajuts. Es disposa de 20 dies hàbils per presentar-les de forma presencial a l’Oficina de Turisme (a partir del dilluns dia 18) o bé telemàticament a la seu electrònica de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí.


  Podeu descarregar-vos el formulari de sol·licitud fent clic aquí i presentar-lo telemàticament des de la seu electrònica fent clic damunt d'aquest enllaç, o bé recollir-lo presencialment a l’Oficina de Turisme (att. Adrià Roca) i presentar-lo per registre.


 • L’Ajuntament de l’Espluga suspèn l’edició adaptada de la 456a Fira de Sant Vicenç 2021L’Ajuntament de l’Espluga suspèn l’edició adaptada de la 456a Fira de Sant Vicenç 2021,


  Després de treballar en un format adaptat que comptava amb una accions comercials, culturals i artístiques, l’Ajuntament de l’Espluga ha acordat suspendre la 456a Fira de Sant Vicenç 2021, que havia de tenir lloc del 22 al 24 de gener.


  Davant l’evolució negativa de la pandèmia al municipi i a la comarca, i a causa de les noves restriccions, el consistori ha acordat suspendre totes les activitats d’aquell cap de setmana amb l’objectiu de minimitzar els riscos i reduir la interacció social.


  L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, amb la implicació de diversos actius locals i comarcals, havia treballat en una proposta adaptada de la 456a Fira de Sant Vicenç que presentava un programa amb accions comercials, culturals i artístiques. 

   

  Després de l’obligatorietat de suspendre les fires comercials per part del Departament d’Interior, el passat mes d’octubre, la regidoria de comerç, cultura i festes va declinar la participació de paradistes i atraccions, anul·lant el tradicional recinte firal. Moment en que va començar un projecte d’adaptació de la Fira que s’ha treballat fins les darreres setmanes.

 • COMUNICAT DE SSMM ELS REIS MAGS D'ORIENTCOMUNICAT DE SSMM ELS REIS MAGS D'ORIENT,


  Nenes i nens de l'Espluga de Francolí,


  La Comissió de Reis i l'Ajuntament de l’Espluga de Francolí comuniquem que a causa de les restriccions indicades pel PROCICAT que van entrar en vigor el dia 21 de desembre i que es van ratificar el dia 28 de desembre, la cavalcada de SSMM Els Reis Mags d’Orient no es podrà dur a terme de la manera que coneixem fins ara.


  Els hem comunicat a SSMM els Reis Mags d'Orient que quan arribin a l'Espluga de Francolí hauran d'anar directament al Teatre del Casal, on podran veure a totes les nenes i nens de l'Espluga.


noticies

Webs d'interès