Impulsat per AOC   

Ajuntament Totes les administracions
Portada > P脿gina Inici
SISTEMA DE GESTI脫 AMBIENTAL
AMB EL SUPORT DE:not铆cies:

 • La Biblioteca Moss猫n Ramon Muntanyola se suma de nou al projecte 鈥淰iu un llibre鈥La Biblioteca Moss猫n Ramon Muntanyola se suma de nou al projecte 鈥淰iu un llibre鈥,


  El Departament de Cultura proposa als nois i noies d’entre 10 i 16 anys llegir i compartir la creació d’un llibre mitjançant una plataforma digital que innova en el procés de millora de la comprensió lectora


  Les biblioteques públiques podran donar accés a alumnes mitjançant la plataforma Fiction Express de Boolino per compartir la creació d’un llibre amb un autor o autora de referència  Les biblioteques públiques podran accedir a la plataforma Fiction Express que ofereix en exclusiva un seguit de títols literaris en català, castellà i anglès que es publiquen setmanalment i que permet als nois i noies la possibilitat d’interactuar amb els seus autors i autores escrivint la continuació de la història. A través d’un sistema de votacions i d’un fòrum obert amb l’autor o autora, on es comparteixen idees i opinions sobre el llibre, l’autor o autora tindrà nous arguments per escriure els capítols posteriors. Aquest projecte es dirigeix a nois i noies de 5è i 6è de primària de les dues escoles de l’Espluga  i de tots els cursos d’ESO.

 • L鈥橝juntament de l鈥橢spluga de Francol铆 entregar脿 la medalla de la Vila al Casal de l鈥橢spluga en un acte institucionalL鈥橝juntament de l鈥橢spluga de Francol铆 entregar脿 la medalla de la Vila al Casal de l鈥橢spluga en un acte institucional,  El ple municipal del dia 25 d’abril del 2019 va aprovar per la unanimitat de tot el consistori, l’atorgament de la Medalla de la Vila a l’Associació del Casal de l’Espluga de Francolí.

  L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, atorgarà la medalla de la Vila a l’entitat del Casal de l’Espluga de Francolí en un acte institucional, diumenge 26 de setembre al jardí dels Francolins.


  Un acte que culmina amb la decisió de la comissió d’Honors i Distincions de l’Ajuntament convocada i integrada per tots els grups municipals del consistori, l’any 2019. Després d’aquesta aprovació, amb el vistiplau de la Junta de l’entitat del Casal de l’Espluga, s’entregarà una de les màximes condecoracions de la Vila. A causa de la pandèmia, l’acte tindrà lloc aquest 2021, després d’haver-se ajornat l’any passat.

 • L鈥橝juntament de l鈥橢spluga de Francol铆 i els productors locals presenten la 5a Fira de la Cervesa Artesana i dels elaboradors locals 2021 en un format redu茂tL鈥橝juntament de l鈥橢spluga de Francol铆 i els productors locals presenten la 5a Fira de la Cervesa Artesana i dels elaboradors locals 2021 en un format redu茂t,

  Enguany es celebrarà el dissabte 25 de setembre al jardí de l’Hostal del Senglar, amb aforament limitat, regulant l’accés segons capacitat de l’espai, per complir amb la normativa actual.  L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i els elaboradors locals presenten la 5a edició de la Fira Cervesa Artesana i el producte local.


  Aquest esdeveniment pretén que el públic assistent pugui gaudir del maridatge dels productes elaborats a l’Espluga amb cervesa artesana, comptant amb elaboradors locals i   la   presència   de   cervesers   del   camp   de   Tarragona   i   terres   de   Ponent.


  En el nou context Covid19, elaboradors i Ajuntament han optat per un format acotat que permeti gaudir amb seguretat d’aquest esdeveniment firal, adaptant l’espai i el funcionament a la normativa actual, que recomana restringir la capacitat de les taules i la lliure interacció del públic.


  La regidoria de comerç després de reformular l’edició passada, en plena onada Covid, empren de nou el compromís de mantenir un esdeveniment a l’agenda festiva del municipi. Seguint apostant pels productors de proximitat i bastint una proposta ajustada a les condicions actuals.


  Tres elaboradors locals implicats, Glòria Xarcuters, Forn de Pa de Cal Tullet i la Carnisseria Mariquinyo i tres cerveseries, Cerveses Boixets, Cerveses de Ponent i Cerveses Clandestines oferiran diversitat de productes per al maridatge. Com a novetat, en una implicació més àmplia del comerç local, també hi haurà present un estand de la Llibreria i Papereria Índex, que durant la tarda presentarà un espai amb llibres especialitzats sobre cervesa.


 • L鈥橢spluga de Francol铆 recupera la programaci贸 estable de cinema sumant-se al Cicle Gaud铆 de l'Acad猫mia del Cinema Catal脿L鈥橢spluga de Francol铆 recupera la programaci贸 estable de cinema sumant-se al Cicle Gaud铆 de l'Acad猫mia del Cinema Catal脿,

  La regidoria de cultura de l’Ajuntament de l’Espluga impulsa la recuperació del cinema al municipi amb una programació anual, en una aposta cultural que oferirà deu títols cinematogràfics de setembre a juny

  L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, des de la regidoria de cultura recupera la programació estable de cinema al municipi, sumant-se al projecte Cicle Gaudí, un circuit estable de cinema fet a Catalunya, gràcies a l’acord amb l'Acadèmia del Cinema Català.

  La Sala Folch i Torres del Casalet,  acollirà aquesta programació cinematogràfica estable pensada per a públics joves i adults, una oferta d’oci que s’estrena al municipi, amb la projecció de deu títols de cinema fet a Catalunya.

  Del mes de setembre al mes de juny l’Espluga projectarà cada mes un títol proposat per l’Acadèmia del Cinema Català. Les projeccions tindran lloc cada tercer diumenge de mes, de setembre a juny, a la Sala Folch i Torres del Casalet, amb un aforament limitat. Les sessions començaran a 2/4 de 7 de la tarda. Les dates seran aquest 2021 els diumenges 19 de setembre, el 17 d’octubre, el 21 de novembre i el 19 de desembre. Amb l’inici del nou any, el 2022 les dates seran els diumenges 16 de gener, el 20 de febrer, el 20 de març, 24 d’abril, el 15 de maig i es clourà el cicle amb la darrera projecció el 19 de juny.

 • L鈥橢spluga de Francol铆 presenta els actes de la Diada Nacional de Catalunya refor莽ant el simbolisme i repetint el format de caminada popularL鈥橢spluga de Francol铆 presenta els actes de la Diada Nacional de Catalunya refor莽ant el simbolisme i repetint el format de caminada popular,

  L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, des de les regidories de cultura i festes i d’esports, conjuntament amb la comissió de la caminada popular de l’Onze de Setembre i l’ANC Conca, proposen diversos actes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya al municipi.

  La Diada Nacional de Catalunya comptarà a l’Espluga de Francolí amb una nova imatge gràfica que vol reforçar la importància d’aquesta diada i dels actes que s’hi programen. Una nova marca que englobarà els actes commemoratius a la vila. L’Ajuntament també i fruit de l’assessorament d’historiadors locals, proposa commemorar el matí de l’Onze de Setembre, la resistència del Castell de l’Espluga durant la Guerra dels Segadors, amb la hissada d’una senyera des de la torre del castell i la disparada solemne  de quatre coets.

  A migdia un acte institucional que aquest any recuperà la presencialitat i l’actuació de les entitats de cultura popular, amb els Grallers i el Ball de Bastons de l’Espluga, bastirà la centralitat de la commemoració. Un acte que tindrà lloc a 2/4 de 12 del migdia a la plaça de la Vila, amb aforament limitat i reserva prèvia d’entrada i  que comptarà amb els parlaments de les autoritats i les entitats sobiranistes.

noticies

Webs d'inter猫s