Impulsat per AOC   

Ajuntament Totes les administracions
Portada > Destaquem 1

SISTEMA DE GESTIÓ AMBIENTAL:

AMB EL SUPORT DE:L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí lliurarà la Medalla de la Vila a Antoni Carreras Casanovas

Aquest dissabte 20 de maig a dos quarts de vuit del vespre, tindrà lloc a la Cova de la Font Major de l’Espluga de Francolí, l’acte de lliurament d e la Medalla de la Vila al Sr. Antoni Carreras Casanovas.

La proposta de concessió d’aquest distintiu, el més emblemàtic del municipi, va ser aprovada per unanimitat pel Ple municipal de data 26 de gener de 2017, en reconeixement a la seva dedicació, implicació i esforços esmerçats en benefici de l’Espluga de Francolí de forma totalment altruista i desinteressada.

Durant l’acte de lliurament d’aquest dissabte, hi intervindran la Sra. Filo Farré Anguera, qui serà l’encarregada de fer la glosa a l’homenatjat, el Sr. David Rovira Minguella, Alcalde de l’Espluga i el mateix Sr. Antoni Carreras Casanovas. El Sr. Jordi Torre Bergadà, regidor de turisme i cultura de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí serà l’encarregat de conduir l’acte.

Antoni Carreras Casanovas va néixer  a l’Espluga de Francolí el dia 21 de febrer de 1954, en una família espluguina de soca-rel. El seu pare, avi i besavi havien estat funcionaris de l’administració civil de l’Estat des de finals del segle XIX. Passà la infantesa pels carrers i les places del poble, jugant amb els vailets de la seva edat i de totes les classes i condicions. La forma de ser de la gent i la descoberta de l’entorn, li feren néixer i desenvolupar un sentiment de pertinença al territori que el marcarà en un futur. Els amics foren fonamentals durant aquesta època i contribuïren a l’arrelament en el valor de l’amistat i un desvetllament quasi reverencial vers l’entorn natural, traduït en la creació d’un grup excursionista.

L’any 1980 es va casar amb Elisa Bertran Soler, filla del metge de l’Espluga: Josep Bertran Solé, metge exemplar que deixà una profunda empremta i un grat record a l’Espluga. Per motius laborals, el matrimoni es traslladà a viure a Tarragona, però sense perdre mai la vinculació amb la vila natal i les seves institucions i entitats. Aquest allunyament geogràfic el va apropar emocionalment i sentimental encara més a l’Espluga, i es va dedicar amb intensitat a estudiar-ne el passat.

D’aquest matrimoni van néixer dos fills: Elisa (1983), que ha seguit els passos del seu avi matern i actualment és doctora en Medicina i oftalmòloga, i Antoni (1989), més predisposat a la tecnologia i l’Enginyeria Industrial.

En el seu cor i en la seva ment sempre hi són presents l’Espluga de Francolí i, per extensió, la Conca de Barberà. Fruit d’això ha estat una dedicació fecunda al seu patrimoni històric, des dels vessants del coneixement i estudi, i de manera especial a la seva divulgació de manera imaginativa i singular, com el cas de la museïtzació de les Coves de  l’Espluga, projecte que des de 1994 ha aconseguit atraure a l’Espluga més d’un milió de visitants, amb les repercussions turístiques i, consegüentment, econòmiques que això comporta
per a la vila, així com el disseny, desenvolupament i creació de la ruta Templera i Hospitalera de l’Espluga de Francolí.