Impulsat per AOC   

Ajuntament Totes les administracions
Portada > Destaquem 1

SISTEMA DE GESTIÓ AMBIENTAL:

AMB EL SUPORT DE:L'Espluga de Francolí obté tres flors d'honor al certamen Viles Florides

L'Espluga va obtenir el passat divendres 16 de setembre tres flors d'honor al certamen Viles Florides, una flor més que en la passada edició. Aquesta distinció suposa fer aparèixer el nom de l'Espluga en diferents tríptics i plans de difusió turístics que promocionen les Viles Florides de Catalunya, i contribueixen a mantenir el poble ben arreglat.

Els municipis de Bagergue (Val d’Aran), Figueres (Alt Empordà), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Olot (Garrotxa) i Vila-seca (Tarragonès) encapçalen el rànquing del projecte Viles Florides, que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC). La gala Flors d’Honor 2016 va lliurar el divendres 16 de setembre a Olot els reconeixements anuals del moviment Viles Florides, en un acte presidit per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, i que va reunir més de 250 persones.

Aquests cinc municipis van ser reconeguts amb quatre Flors d’Honor, però hi ha també 31 municipis amb tres Flors d’Honor, 44 municipis amb dues Flors d’Honor i 6 municipis amb una Flor d’Honor. En total en aquesta edició s’han valorat 86 municipis que treballen per fer créixer el verd a Catalunya i que suposen un important increment de municipis participants respecte els 66 del 2015.

L’organització celebra l’aposta creixent dels municipis catalans pel moviment Viles Florides i assegura que aquest és només un exemple de la gran riquesa natural i paisatgística del país. En aquest sentit, el president de la CHOC, Josep Pastó, aplaudeix que, després de cinc anys de la seva curta però intensa història, Viles Florides “ja ha assolit alguns dels seus objectius fundacionals, aconseguir que l’interès per la natura, les plantes i els jardins avancin sense aturador”.

A banda del reconeixement institucional als municipis,Viles Florides també va premiar aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, són també un exemple a seguir. En aquest sentit, s’han lliurat els reconeixements Iniciatives Florides a la Fundació de l’Antic Hospital de Sant Jaume d’Olot (Col·lectiu Florit); el Centre Botànic de Reus (Racó Florit); la Rambla Pompeu Fabra de Mollet del Vallès (Espai Públic Florit); el Jardí Botànic Marimutra de Blanes (Espai Públic Florit), i La Siesta Salou Càmping Resort (Càmping Florit).