Impulsat per AOC   

Ajuntament Totes les administracions
Portada > Notícies L’Espluga de Franc...

SISTEMA DE GESTIÓ AMBIENTAL:

AMB EL SUPORT DE: 

31/07/2018

[Tornar]

L’Espluga de Francolí tanca una nova edició de la Festa Major amb molt èxit en tots els actes

L'Espluga de Francolí obria oficialment els actes de Festa Major el passat dijous 26 de juliol a la tarda amb el pregó a càrrec de l’espluguina Laia Torres, que des de la Font Major es dirigia als espluguins amb un pregó 100% espluguí i reivindicatiu. Amb tot però, previ al pregó ja s’havien dut a terme el toc de campanes i disparada de salves anunciant la festa el dimecres al migdia. El dimecres a la tarda arribava la final del 1r torn del curset de natació a la piscina municipal, el torneig de partides ràpides d’escacs, la inauguració del nou local dels diables, un conta contes en anglès, la Festa Major del Capuig i una nit de monòleg a càrrec de Miki Dkai, a la Terrassa Esquitx.
 
El dijous al vespre, i després del ja esmentat pregó, una cercavila conduïa al públic assistent fins al Museu de la Vida Rural per donar pas a la celebració de la 6a edició del Rusc, Festival de Poesia de l’Espluga de Francolí, mentre que al mateix temps, a la Plaça Montserrat Canals s’hi celebrava una màsterclass de zumba a càrrec de Jordi Giralde. La nit del dijous venia marcada per una de les novetats d’aquest any, la cantada d’havaneres a càrrec del Grup Barcarola, que va omplir de gom a gom la recent remodelada Plaça de Sant Isidre, i la festa eivissenca per tots els públics amb DJ Minitacs a la Terrassa Esquitx.
 
El divendres al migdia es duia a terme la inauguració de l’exposició de pintura de Joan M. Llorens, però ja al matí s’havia celebrat la segona edició de la bicicletada popular per participar-hi en família, on hi van prendre part més de 70 participants. Ja al migdia arribava el tradicional Concert-vermut, amb l’actuació dels Beiats, que ompliren de gom a gom el Jardí dels Francolins, i a la tarda, a la piscina municipal hi tenia lloc el gran parc aquàtic i a la Plaça Montserrat Canals s’hi celebrava el 4t International Bike City organitzat pel club BTT Francolí. També a la tarda es celebrava la Cercavila Gran amb tots els grups de cultura popular de l’Espluga, que enguany comptava amb la participació dels Gegants Fadrins, Vitxets i Moros de Reus, que feien gaudir d’allò més el públic assistent. El Museu de la Vida Rural inaugurava l’exposició Orografies del fotògraf Toni Moreno i el Celler Vidbertus oferia un concert amb tast de vins que servia per a presentar el seu nou vi GaNa. Ja a la nit, al Teatre del Casal de l'Espluga, s’hi representava l’obra d’Oca a Oca a càrrec de Tratea Teatre del Casal de l’Espluga. La música del divendres a la nit venia marcada per la brillant actuació, a la Plaça de l’Església, de The Big Jamboree, precedida de l’actuació del duet Ruben’s, i pels més joves, l'actuació del grup de versions Orquestra Mitjanit, seguida de disco-mòbil, comptant amb l’actuació de la Batucada dels Diables i finalitzant amb les Matinades dels Gralles de l’Espluga.

El dissabte s’iniciava amb la 5a edició del Rusquet, i al migdia, a la piscina municipal, s’hi celebrava l’electro-vermut a càrrec de Sofa Beats Studio & Dave B. A la tarda arribava la 41a edició de la Cursa Atlètica de l’Espluga, que enguany comptava amb gairebé 500 inscrits, i mentre s’esperava l’arribada dels primers corredors, l’Orquestra Selvatana oferia un repertori de sardanes. Els més petits van poder gaudir d’un espai de jocs i tallers al Jardí dels Francolins. A la nit, a la Plaça Montserrat Canals, s’iniciava l’actuació de l’orquestra Selvatana. La nit jove venia de la mà de Sandra Bautista, guanyadora del Reconixement Jordi Francolí 2018, seguida de l’espectacular actuació dels Doctor Prats i del grup de versions La Tropical i DJ Mama Pinya. Com ja és habitual, la nit jove va donar pas a la xaranga pels carrers de la vila. Les actuacions del dissabte a la nit a la Plaça de l’Església deixaven unes xifres d’assistents rècord en un dissabte de Festa Major.
 
El diumenge arrencava ben d’hora amb la tirada social al plat, seguida de l’eucaristia solemne en honor als patrons de la vila, Sant Abdó i Sant Senén. Un cop finalitzada l’eucaristia, una cercavila dirigia a tota la cultura popular espluguina fins a la plaça de la Vila, on es duia a terme la gran ballada de Festa Major amb tots els grups de cultura popular. A la tarda, es donava pas a dues novetats més, un taller de circ que va comptar amb el repartiment de coca i xocolata gentilesa de la pastisseria Farré Gamell per commemorar el seu 130è aniversari, i l’espectacle de màgia amb Magic Sergio. Acte seguit, la Plaça de l’Església s’omplia de gom a gom per gaudir del concert a càrrec de l’orquestra Nova Saturno, que a la nit oferiria una gran sessió de ball i música per totes les edats, no sense abans haver gaudit amb els Diables de l’Espluga, junt amb la colla de Vandellós, d’un lluit correfoc i d’un bon espectacle pirotècnic.

El dilluns, dia del cós, donava pas als darrers actes d’aquesta Festa Major, al matí amb l’espectacle infantil “Danses Esbojarrades” i la festa de l’escuma, i a la tarda amb un magnífic concert a càrrec de la cantautora catalana Gemma Humet, que va sorprendre a les prop de 400 persones assistents amb les seves cançons íntimes i amb un gran directe. Aquest darrer concert fou precedit per l’acte oficial de canvi de nom d’alguns dels carrers de l’Espluga pels dels presos i exiliats polítics catalans, de manera temporal i fins que no estiguin en llibertat. L’acte va comptar amb la participació de l’Associació Catalana pels Drets Civils, formada per familiars del presos i exiliats, i en la seva representació, la Sra. Montse Puigdemont, germana del President Carles Puigdemont, la Sra. Laura Masvidal, esposa del Conseller Joaquim Forn, la Sra. Blanca Bragulat, esposa del Conseller Jordi Turull, i del Sr. Ferran Civit, diputat i parella de la Consellera Meritxell Serret.

Aquesta edició es presentava amb un programa d’allò més complet amb activitats de caire anual i que no poden faltar al programa, i alhora, amb activitats innovadores que afavorien l’existència d’actes per a tots els públics, gustos i  franges d’edat.