Impulsat per AOC   

Ajuntament Totes les administracions
Portada > Notícies L’Ajuntament de l...

SISTEMA DE GESTIÓ AMBIENTAL:

AMB EL SUPORT DE: 

[Tornar]

L’Ajuntament de l’Espluga estudia replantejar el model de gestió de l’Espluga FM Ràdio

 Degut a la marxa del periodista que duia la cobertura diària de l'emissora, l’Ajuntament i l'Espluga Audiovisual estan valorant altres vies de contractació per garantir el futur de l'emissora

L’Ajuntament de l’Espluga està cercant una fórmula viable i estable per tal de gestionar l’emissora municipal, l’Espluga FM Ràdio. El passat 13 d’agost el periodista Arnau Martínez anunciava la seva renúncia a seguir treballant a l’Espluga FM Ràdio com a coordinador d’aquesta emissora, apel·lava com a motiu principal de la seva decisió els endarreriments en els pagaments dels serveis prestats, que es van iniciar al febrer de 2019. Aquest fet ha desencadenat que l’Ajuntament de l’Espluga busqui un model de relació laboral alternatiu a l’actual, que garanteixi unes millors condicions al periodista que treballa a l’emissora municipal, i amb la voluntat de facilitar l’estabilitat de l’emissora. 

L’Alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep M. Vidal, i la Regidora de Comunicació, Laura Poblet, s’han reunit i mantingut converses amb els membres de la junta de l’Espluga Audiovisual, entitat que aglutina els professionals i col·laboradors dels mitjans locals de l’Espluga, entre ells els voluntaris de l’EFMR, per tal de valorar i posar sobre la taula possibles solucions a la situació actual. Un dels primers passos ha estat garantir la cobertura informativa i la coordinació de l’emissora durant els caps de setmana, una tasca que assumirà l’espluguí Josep Morató i que també permetrà mantenir actiu el conveni amb la Xarxa de Comunicació Local. 

Paral·lelament, s'està valorant la possibilitat de dur a terme algunes de les tasques necessàries per al funcionament, producció de continguts i manteniment de l'emissora a través d'una empresa externa. Per la seva banda, l’Espluga Audiovisual valorarà com i quan inicia la nova temporada, tenint en compte que el fet de que no hi hagi un periodista que gestioni l’actualitat diària dificulti notablement la seva tasca.

L’equip de govern manté informats de la situació a tots els grups de l’oposició mitjançant els seus representants a l’organisme de gestió i control de l’emissora municipal. Per altra banda, també agraeix a Arnau Martínez la seva tasca al capdavant de l’EFMR, així com la bona predisposició de l’Espluga Audiovisual per tal de trobar una solució i poder revertir la situació actual amb la màxima celeritat possible. ​