Impulsat per AOC   

Ajuntament Totes les administracions
Portada > Notícies L’Ajuntament de l...

SISTEMA DE GESTIÓ AMBIENTAL:

AMB EL SUPORT DE: 

[Tornar]

L’Ajuntament de l’Espluga adopta diverses mesures de prevenció per al Coronavirus

COMUNICAT

 Algunes de les mesures són l’anul·lació del mercat setmanal, el tancament de la Llar de Jubilats i el fet d’ajornar el IV Congrés de Pastorets de Catalunya que s’havia de celebrar els dies 13 i 14 de març a l’EsplugaDegut a l’activació del Pla d’Emergències en relació a malalties transmissibles emergents amb potencial alt de risc activat per Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya i també segons les indicacions del Departament de Salut, l’Ajuntament de l’Espluga ha decidit prendre les següents mesures de prevenció en relació a la propagació del Coronavirus (SARS-CoV-2).

o   Aplaçar les reunions de totes les regidories concretades que no siguin urgents i reubicar-les a partir del 25 de març de 2020.

 

Tant des del Consell Comarcal com des de l’Ajuntament de l’Espluga s’ha pres la decisió d’anul·lar algunes activitats que impliquen la participació d’infants i escoles, com ara:

 

o   Les audicions de les escoles de la Conca que havien de tenir lloc al Teatre del Casal avui 12 de març i també el proper 19 de març.

 

o   El IV Congrés de Pastorets de Catalunya que hauria de tenir lloc els dies 13 i 14 de març

 

o   L'espectacle familiar del Casalet Kids que estava previst pel proper diumenge 15 de març

 

o   El Consell de Garanties d’Escolarització previst pel 17 de març

o   La celebració del Dia Mundial de la Poesia prevista pel 19 de març.

o   El concert comarcal de les Escoles de Música que estava previst pel dissabte 21 de març a Blancafort i on hi participaven els alumnes de l’Escola Municipal de Música de l’Espluga.

 

o   La visita que els alumnes de l’Escola Vedruna havien de fer a l’Ajuntament de l’Espluga el proper 24 de març.


L’Ajuntament ha informat als treballadors/es de totes les recomanacions que es fan des del Departament de Salut, sobretot a les persones que són del col·lectiu docent o que treballen fent atenció al públic.

 

o   Posant cartells informatius amb les indicacions preventives i informació a diverses dependències municipals. 

 

o   Fent arribar informació oficial a diversos col·lectius, com ara entitats i comerços i també a tota la ciutadania a través dels canals oficials.

 

o   La Llar de Jubilats restarà tancada fins a nou avís, tenint en compte que és un col·lectiu d’alt risc.

 

o   El mercat setmanal queda anul·lat per demà divendres 13 de març i dilluns 16 de març, pel que fa a properes dates es seguirà informant.


L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí així com els centres educatius i altres col·lectius estan permanentment informats i coordinats i fan seguiment de les indicacions del Departament de Salut de la Generalitat i de Protecció Civil. Es recomana seguir els canals oficials i respectar les indicacions que es deriven d’aquest episodi. Així mateix, es demana que es prioritzi l’atenció telefònica o telemàtica per contactar amb les dependències municipals i fer els tràmit que siguin necessaris. Per últim, es fa una crida a la tranquil·litat i al respecte cap a les indicacions de les autoritats.

 

Ajuntament de l’Espluga de Francolí.
12 de març de 2020 ​