Impulsat per AOC   

Ajuntament Totes les administracions
Portada > Notícies L’Espluga viurà u...
SISTEMA DE GESTIÓ AMBIENTAL
AMB EL SUPORT DE: 

[Tornar]

L’Espluga viurà una Festa Major de format reduït, preservant els actes més tradicionals i potenciant la cultura popular i activitats familiar


L’Ajuntament de l’Espluga ha treballat en diversos formats de Festa Major, adaptant-los a una normativa vigent però canviant. A causa de la situació actual provocada per la Covid-19 el format que es presenta serà reduït, conservant l'essència de la Festa amb els actes més tradicionalsL’Espluga de Francolí celebrarà la Festa Major del 29 de juliol al 3 d’agost, però tal com ja s’havia anunciat aquesta edició serà en un format adaptat a la situació actual provocada per la Covid-19. La Festa Major comptarà amb actes de petit format i amb aforament limitat, d’entre els quals en destaquen el pregó de Festa Major protagonitzat per l’arqueòleg Josep Maria Vergès, el festival de poesia Rusc organitzat pel Museu de la Vida Rural, el Concert-Vermut, actes per a públic familiar i infantil, mostra i ball del seguici popular i el concert de tarda de dilluns amb dues cantautores.


Presència de les entitats de cultura popular espluguines

 
Les entitats de cultura popular espluguines actuaran durant la Festa Major en dues cercaviles adaptades, en format de “mostra i ball del seguici popular” que tindran lloc divendres dia 31 de juliol a 2/4 de 7 de la tarda i diumenge dia 2 d’agost a l'1 del migdia. Ambdues tindran un recorregut delimitat des de la plaça de l’Església fins a la rotonda 1 d’Octubre i el públic se situarà, mantenint el distanciament físic, al llarg del carrer Lluís Carulla, de manera que es pugui veure passar els elements de cultura popular sense desplaçar-se, ja que no estarà permès seguir el recorregut darrere de les entitats. Durant tota la Festa Major seguirà obert l’espai de la Cultura Popular, ubicat al carrer Lluís Carulla, 22.

 

L’Espluga decideix tirar endavant la Festa Major comptant amb la corresponsabilitat de tota la ciutadania 

 

Des de la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament de l’Espluga s’ha estat treballant des de fa mesos, de manera coordinada amb altres agents del municipi, per tirar endavant l’edició d’enguany de la Festa Major, amb una normativa canviant però que deixava entreveure algunes possibilitats. La situació actual fa que els actes de gran format no siguin possibles per motius de seguretat. Fins fa unes setmanes l’Ajuntament de l’Espluga havia mantingut dins la programació d’actes, alguns dels concerts, als quals es preveia un nombre d’assistents més gran. En aquests actes s’havia previst un protocol d’entrada i sortida esglaonada en un recinte amb aforament limitat i amb distanciament físic. Tot i la preparació prèvia, que es regia per una ampliació progressiva de la normativa, i d’avaluar la seguretat per la ciutadania. Tenint en compte els rebrots que s’estan produint en els darrers dies arreu de Catalunya i a la comarca, s’ha cregut adient no tirar endavant aquests concerts i espectacles, concentrats en el cap de setmana, dies d’afluència de més gent.

 

La decisió s’ha pres també, tenint en compte el sector cultural, amb qui s’han gestionat els ajornaments o reprogramació per a l’edició 2021, fruit del compromís pres pel consistori mesos endarrere amb representants, grups i tècnics.


Inscripcions i indicacions d’accés als actes

 

Per tal de poder adaptar els actes a la normativa actual serà necessari inscriure’s facilitant el nom, cognoms, DNI i telèfon de contacte i recollir els tiquets d’entrada a l’Oficina de Turisme de l’Espluga a partir de dijous dia 23 de juliol. Els actes que requereixen inscripció prèvia són el Pregó de Festa Major, el concert d’havaneres, el Concert-Vermut, l’espectacle MusicCirc i el concert de cantautores. L’horari de l’Oficina de Turisme és de dilluns a dissabte de 10 a 14 h i de 16 h a 19 h. Diumenge i festius de 10 a 14 h. 

 

Les inscripcions per als actes infantils de dissabte i diumenge es poden realitzar a través del correu electrònic o telèfon de les empreses, que queden indicats al programa.

 

Mesures genèriques per a tots els actes

 

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí, recorda que l'ús de mascareta a tots els actes programats és obligatori. Així com respectar les mesures de seguretat i higiene que marca l'organització. Cal mantenir les distàncies i arribar en els actes amb suficient antelació per no generar aglomeracions. No es podrà participar als actes si es presenten símptomes compatibles amb la Covid-19 (febre, tos, diarrea, vòmits, nàusees, malestar general, etc.).