Impulsat per AOC   

Ajuntament Totes les administracions
Portada > Notícies L’Ajuntament de l...
SISTEMA DE GESTIÓ AMBIENTAL
AMB EL SUPORT DE: 

[Tornar]

L’Ajuntament de l’Espluga presenta un programa de Nadal amb més de 30 actes adaptats a la situació de pandèmia


L’Espluga de Francolí celebrarà les Festes de Nadal amb més de 30 actes que han començat el 29 de novembre amb l’activitat “Anem a buscar el Tió” i finalitzaran el 8 de gener amb el concert de Ginestà. Així mateix, és l’encesa de llums que tindrà lloc el 4 de desembre el que donarà el tret de sortida de les Festes de Nadal de l’Espluga de Francolí.

 

Com ha passat a tots els municipis del territori enguany les Festes de Nadal s’han hagut de reinventar per poder coexistir amb la pandèmia de la Covid-19. Probablement, els actes més tradicionals com l’Home dels Nassos, el Patge Gregori o la Cavalcada de SSMM els Reis són els que s’han vist més afectats per l’alt risc d’aglomeracions, però l’Ajuntament de l’Espluga i les entitats que organitzen part dels actes no han volgut prescindir-ne i les han adaptat a aquesta nova realitat. Al programa no hi falten propostes per al públic familiar com són l’espectacle infantil “Una altra carta als Reis” de la Companyia Xip Xap, el Casalet Kids amb "Old time bakery" del Mag Edgar, el taller de figures de xocolata que durà a terme la Pastisseria Cobo, l’espectacle itinerant “Les històries de Nadal, cançons, rondalles i jocs temàtics" que ens proposen la Unió de Botiguers i Empreses de l’Espluga, els titelles d’ombres “Els reis mags d'orient i la reina Gaspara” a càrrec de la companyia la Boia Teatre o el cinefòrum que tindrà lloc el dia 3 de gener.


Com cada any, el Museu de la Vida Rural també ofereix activitats per gaudir de les seves exposicions i espais. Torna l’activitat familiar “El tió ens explica els secrets del bosc” i apareixen propostes noves com el cinefòrum amb el curtmetratge “Binta i la gran idea” o la visita dinamitzada a l’exposició “Jugar amb foc”.

 

La Cursa de la Llufa segueix en peu amb importants modificacions per adaptar-se a la nova situació. La més destacada és que es podrà realitzar des del 21 de desembre fins el 27, dia en qual es farà un sorteig entre tots els participants.

El programa aposta fort per propostes musicals juvenils, provablement la més destacada sigui l’espectacle per a teatre “Teràpia col•lectiva” del grup Buhos, però també trobarem un concert de Mood i un de Ginestà. Finalment, hi haurà un taller de licors adreçat a joves majors d’edat.

El Casal de Nadal s’adaptarà en un format similar al del casal d’estiu. El casal serà dut a terme per l’empresa espluguina Drac Actiu i estarà adreçat a infants majors de 3 anys, es treballarà amb grups bombolla reduïts i s’hi faran activitats de natura i manualitats de Nadal.

La Unió de Botiguers i Empresaris de l’Espluga torna amb la campanya nadalenca “el joc de l’amic invisible” i la Biblioteca Mossèn Ramón Muntanyola ha organitzat l’activitat “Descobreix el conte misteriós en el calendari d'advent de la biblioteca” que tindrà lloc de l’1 al 27 de desembre.

Malauradament enguany no es podrà gaudir de la representació dels Pastorets de l’Espluga. Per aquest motiu, podrem veure per les xarxes socials una cantada de cuplets històrics i actuals. En aquest sentit, el Pessebre Vivent també aprofitarà les festes per presentar un vídeo interpretatiu de les escenes en ordre de visita i amb informació extra sobre el context local, històric, religiós i cultural de la representació.

Per altra banda, l’Espluga FM Ràdio s’encarregarà de fer arribar l’esperit nadalenc a les cases dels espluguins i espluguines amb les retransmissions d’alguns dels actes i amb programes especials com el Resum de l’any o Els Pastorets de l'Espluga, història i cuplets. Ho podran seguir al 107.4 de la FM, a EFMR.cat o també a través del canal de la TDT.

 

Totes les propostes tindran un aforament limitat i regulat per inscripcions, reserves o entrades. D’acord amb les característiques de cada esdeveniment es faran servir espais grans i controlables com el Teatre del Casal, el Casalet, el pavelló d’esports o els espais a l’aire lliure. A banda, per poder participar als actes caldrà portar mascareta, prendre’s la temperatura a l’entrada i fer ús del gel hidroalcohòlic que l’organització posarà a tots els esdeveniments. 

Les Festes de Nadal, organitzades per les regidories de Ciutadania, Festes i Educació de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, s’han dissenyat amb la col•laboració de l’Oficina Jove de la Conca de Barberà i amb la participació de més d’una desena d’entitats i associacions del municipi.

S'adjunta enllaç al programa d'actes: clic aquí.