Impulsat per AOC   

Ajuntament Totes les administracions
Portada > Notícies L’Ajuntament de l...
SISTEMA DE GESTIÓ AMBIENTAL
AMB EL SUPORT DE: 

[Tornar]

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí instal·larà plaques fotovoltaiques a la teulada del Casal per abastir d’energia diversos equipaments municipals
Aquesta inversió té un cost de gairebé 48.500 euros que s’han sol·licitat a la Diputació i al programa LEADER de fons europeus

 
 ​
L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha engegat un projecte per la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la teulada de l’edifici del Teatre del Casal, amb l’objectiu d’abastir d’electricitat el mateix equipament, la piscina municipal, l’antic institut, el Casalet, els dos pavellons municipals, l’Escola Martí Poch, la Llar d’Infants i l’antic Escorxador.

 

La inversió té un cost de gairebé 48.500 euros. Per sufragar les despeses d’aquesta actuació es compta amb 23.000 euros del PAM de Diputació de Tarragona i 23.000 euros més que s’han sol·licitat al programa LEADER de fons europeus. La part residual de la inversió va a càrrec de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí contemplada ja a la proposta de pressupost municipal per al 2021.

 

Amb aquest projecte l’actual equip de govern de l’Ajuntament de l’Espluga pretén seguir avançant cap a la sobirania energètica dels edificis municipals i l’autogeneració i l’autoconsum elèctric. Actualment es destinen uns 100.000 euros anuals del pressupost municipal per sufragar les despeses del subministrament elèctric dels edificis de l’Ajuntament (comptant altres comptadors com ara les bombes dels pous), import que s’anirà reduint a mesura que entrin en funcionament aquestes instal·lacions, amb l’objectiu d’abastir quasi tots els equipaments d’energia sostenible i gratuïta.


Així doncs, aquesta acció permetrà reduir la petjada de carboni a nivell municipal, estalviar econòmicament en les factures d’electricitat i també abastir els equipaments municipals d’energia verda auto produïda.

 

El projecte que es presenta es fa amb l’impuls de les regidories de Sostenibilitat i Urbanisme, emmarcant l’actuació en l’ordenació dels equipaments públics. La instal·lació de les plaques fotovoltaiques a la teulada del Casal és la primera fase del projecte que pretén abastir als equipaments municipals. Aquesta actuació se suma al punt de recàrrega de vehicles elèctrics ja en funcionament, al canvi de l’enllumenat públic a LED que també es farà durant el 2021 i a les bonificacions fiscals aprovades per a les ordenances fiscals del 2021 per a la instal·lació d’energies renovables als immobles particulars.