Impulsat per AOC   

Ajuntament Totes les administracions
Portada > Notícies L’Ajuntament de l...
SISTEMA DE GESTIÓ AMBIENTAL
AMB EL SUPORT DE: 

[Tornar]

L’Ajuntament de l’Espluga suspèn l’edició adaptada de la 456a Fira de Sant Vicenç 2021


Després de treballar en un format adaptat que comptava amb una accions comercials, culturals i artístiques, l’Ajuntament de l’Espluga ha acordat suspendre la 456a Fira de Sant Vicenç 2021, que havia de tenir lloc del 22 al 24 de gener.


Davant l’evolució negativa de la pandèmia al municipi i a la comarca, i a causa de les noves restriccions, el consistori ha acordat suspendre totes les activitats d’aquell cap de setmana amb l’objectiu de minimitzar els riscos i reduir la interacció social.


L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, amb la implicació de diversos actius locals i comarcals, havia treballat en una proposta adaptada de la 456a Fira de Sant Vicenç que presentava un programa amb accions comercials, culturals i artístiques. 

 

Després de l’obligatorietat de suspendre les fires comercials per part del Departament d’Interior, el passat mes d’octubre, la regidoria de comerç, cultura i festes va declinar la participació de paradistes i atraccions, anul·lant el tradicional recinte firal. Moment en que va començar un projecte d’adaptació de la Fira que s’ha treballat fins les darreres setmanes.

 

A causa de les noves restriccions decretades pel Govern aquest mateix dilluns dia 4 de gener i amb la previsió de que aquestes s’allarguin o en derivin de noves, des de l’equip de govern s’ha acordat per prevenció i coherència davant dels sectors locals afectats per les noves mesures, i també davant de la situació d’evolució negativa i preocupant de la pandèmia, suspendre les activitats programades.

 

La versió adaptada de la 456a Fira de Sant Vicenç, en que s’havia treballat comptava amb

accions comercials, un projecte artístic i actes lúdics i culturals que bastien el programa 2021. La proposta havia estat consensuada amb els agents implicats i que col·laboraven amb l’edició adaptada: la Unió de Botiguers i Empreses de l’Espluga i artesans i artistes de la comarca, així com altres actius locals i comarcals.

 

Finalment, després d’avaluar les possibilitats del correcte desenvolupament d’aquest projecte, i d’una reunió de coordinació del govern municipal, i amb les indicacions clares dels serveis sanitaris, s’ha acordat per responsabilitat i compromís amb les mesures, anul·lar aquest esdeveniment quatricentenari. Una decisió que malgrat comptar amb una proposta adaptada, feia impossible una mínima celebració de l’esdeveniment en un format adequat. Aquesta vindrà acompanyada de noves propostes de suport, que es treballaran les properes setmanes, enfocades als sectors més afectats per aquestes noves restriccions, així com aquells agents implicats en l’esdeveniment.