Impulsat per AOC   

Ajuntament Totes les administracions
Portada > Notícies L’Ajuntament de l...


SISTEMA DE GESTIÓ AMBIENTAL
AMB EL SUPORT DE: 

[Tornar]

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí obre la convocatòria d’ajuts per a empreses i comerços afectats pels tancaments a causa de la pandèmia amb un import total de 34.000 €En aquesta línia d’ajuts hi poden participar les persones físiques i jurídiques que desenvolupen la seva activitat econòmica a l’Espluga de Francolí

El termini per sol·licitar les ajudes serà del 14 de gener al 10 de febrer de 2021 de manera presencial o telemàticaL’Ajuntament de l’Espluga de Francolí fa públiques les bases de les ajudes econòmiques destinades als comerços i empreses de l’Espluga de Francolí per fer front a les pèrdues derivades de la crisis de la Covid-19.


Pel que fa als terminis, un cop exposades públicament les bases, es fa pública la convocatòria per presentar sol·licituds en aquesta línia d’ajuts. Es disposa de 20 dies hàbils per presentar-les de forma presencial a l’Oficina de Turisme (a partir del dilluns dia 18) o bé telemàticament a la seu electrònica de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí.

Podeu descarregar-vos el formulari de sol·licitud fent clic aquí i presentar-lo telemàticament des de la seu electrònica fent clic damunt d'aquest enllaç, o bé recollir-lo presencialment a l’Oficina de Turisme (att. Adrià Roca) i presentar-lo per registre.

Per tots els tràmits presencials cal demanar cita prèvia al 977 870 227.


●    Convocatòria pública: del 14 de gener al 10 de febrer de 2021.


Els ajuts tenen una dotació pressupostària total de 34.000 €


La dotació pressupostària d’aquests ajuts és de 34.000 euros, 22.000 dels quals provenen de la partida dels pressupostos participatius, que el passat any no es van dur a terme tal com va acordar a la taula de reactivació econòmica de la Covid-19, on participen i tenen representació tots els grups polítics municipals. Per altra banda, des de l’Equip de Govern de l’Ajuntament de l’Espluga es va proposar augmentar aquest import amb 12.000 € més per incrementar la dotació d’aquesta convocatòria d’ajudes, provinents de la partida de dietes i assistències de regidors, de la qual hi ha aquest import disponible ja que no se n’ha fet ús i també perquè les tinents d’alcaldia estan percebent un import inferior al que estava previst. Tant les bases com la dotació pressupostària van ser consensuades pels tres grups municipals.


Qui pot sol·licitar aquests ajuts?


Podran sol·licitar aquesta ajuda econòmica les persones físiques i jurídiques que desenvolupen la seva activitat en un establiment situat a l’Espluga de Francolí i que tinguin la corresponent llicència d’activitat tramitada abans del 14 de març de 2020. Per tal d’establir els imports de les ajudes es tindran en compte diversos criteris que cada un d’ells tindrà un barem, amb l’objectiu de repartir els imports de manera equitativa. En aquest sentit, es valoraran les pèrdues econòmiques que es puguin derivar de la crisi de la Covid-19, el temps durant el qual l’establiment ha estat obligat a tancar i també la inversió que ha estat necessària per adquirir material de protecció per la Covid-19.


Amb aquesta línia d’ajuts municipals als establiments i empreses de l’Espluga, des de l’Ajuntament es pretén és recolzar al sector comercial i turístic, fent un esforç per trobar dotació pressupostària en uns comptes municipals afectats per la davallada d’ingressos. En tot cas, optar a aquest ajut pot ser complementari a altres línies de subvenció provinents d’administracions superiors.


Documents d’interès:


●    Bases dels ajuts

●    Informació pràctica ajuts

●    Formulari de sol·licitud