Impulsat per AOC   

Ajuntament Totes les administracions
Portada > Notícies L’Ajuntament de l...
SISTEMA DE GESTIÓ AMBIENTAL
AMB EL SUPORT DE: 

[Tornar]

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i els impulsors del Festival de Novel·la Criminal en Català “El Vi Fa Sang” acorden reformular aquest esdeveniment


El Festival de Novel·la Criminal en Català “El Vi Fa Sang” ha tingut 5 edicions i l’edició del 2020 es va suspendre per la pandèmia de la Covid-19  


L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, juntament amb els impulsors del festival i representants d’entitats implicades en el Festival de Novel·la Criminal en Català “El Vi fa Sang” en proposen una reformulació. La decisió ve motivada per la necessitat de buscar un nou enfoc en aquest esdeveniment que l’any 2020 es va haver d’anul·lar per la pandèmia de la Covid-19. Davant la situació incerta pel que fa a l’organització de festivals d’aquestes característiques per aquest 2021 des de l’organització es va decidir que era un bon moment per replantejar el futur d’aquest acte. Així doncs, no hi haurà edició d'aquest 2021 i la reformulació que es planteja serà per al 2022.
 

D’entrada es proposa mantenir un acte vinculat amb la literatura sense que estigui centrada en la novel·la criminal, sinó que abarqui un ventall més ampli en el marc de la literatura en català, per així poder ampliar el públic i la diversitat d’actes en el marc del projecte. Un dels objectius de la reformulació també serà poder apropar aquest esdeveniment a la ciutadania de l’Espluga de Francolí vinculant-lo amb els diversos agents que treballen en l’àmbit literari, foment de la lectura, etc. També  l’interès que pugui tenir la ciutadania local i del territori en bastir un projecte singular en l'àmbit de la literatura a nivell de país.
 

La reformulació d’aquest festival segueix comptant amb el recolzament del Museu de la Vida Rural, institució implicada activament en aquest acte i també amb l’actual comissari, l’escriptor Salvador Balcells, qui ja ha comunicat que no seguirà com a comissari del nou projecte però sí com a col·laborador.


L’Espluga de Francolí acull El Vi Fa Sang des de l’any 2015 i fins ara el festival havia anat canviant de dates però sempre s’havia ubicat en un cap de setmana dels mesos de març, abril o maig. L’any 2020 es va decidir aplaçar la que havia de ser la 6a edició del festival per les limitacions de la Covid-19.