Impulsat per AOC   

Ajuntament Totes les administracions
Portada > Notícies L’Ajuntament de l...
SISTEMA DE GESTIÓ AMBIENTAL
AMB EL SUPORT DE: 

[Tornar]

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí aprovarà el Pla Local de Joventut 2021-2024 al proper Ple Municipal


L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí sotmetrà a votació al proper Ple Municipal d’aquest dijous el nou Pla Local de Joventut 2021 - 2024. Aquest pla està impulsat des de la regidoria de Ciutadania amb el suport de la tècnica de l’Oficina Jove de la Conca de Barberà. 

 

El Pla Local de Joventut és l’eina que durant els pròxims quatre anys agruparà i connectarà de manera funcional les polítiques de joventut i les línies de treball impulsades des de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí. Els objectius principals del pla i les seves accions són; poder satisfer les necessitats juvenils, transformar la realitat de les joves i millorar la seva qualitat de vida en l’àmbit rural. 

 

La diagnosi del pla s’ha elaborat a partir de les consideracions detallades al Pla Comarcal de Joventut 2021 - 2024. En el pla s’hi descriu i analitza la informació extreta de les enquestes a la població jove de la comarca. Aquesta enquesta es va fer a nivell comarcal però les dades s’han treballat per municipis per poder tenir una fotografia real de les expectatives i necessitats del jovent de cada població. 

 

En aquesta ocasió, es va creure necessari fer una enquesta ja que degut a les restriccions per la COVID-19 no es va poder fer el Fòrum Local de Joventut. L’enquesta es va fer entre setembre i octubre de 2020 i hi van participar un total de 60 joves de l’Espluga de Francolí, d’entre 17 i 30 anys. L’enquesta tractava els següents temes: projecció formativa, situació laboral, habitatge, hàbits, inquietuds, quina participació tenien al municipi  i finalment es demanava a les participants que féssin propostes.

 

Així doncs, dels resultats extrets de les enquestes es defineixen uns objectius estratègics per marcar les línies de treball que es seguiran des de la regidoria de Ciutadania de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí. Els àmbits que es prioritzaran seran: l’arrelament, l’orientació professional i educativa i la salut. Aquests tres eixos inclouen activitats que fins ara ja s’han dut a terme des de l’àrea de joventut, com algunes de les activitats de Nadal o la Setmana de la Joventut però també es plantegen altres projectes relacionats amb la promoció de l’arrelament juvenil, l’eliminació de barreres arquitectòniques, tallers d’orientació professional, etc. En l’àmbit de la salut es pretenen impulsar projecte entorn als hàbits saludables, al consum de drogues, a la igualtat de gènere i al benestar emocional i l’autoestima. 

 

Un cop estigui aprovat definitivament el document del Pla Local de Joventut 2021 - 2024 es publicarà a través dels canals oficials de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i es podrà consultar al web municipal.