Impulsat per AOC   

Ajuntament Totes les administracions
Portada > Notícies La música i les pro...
SISTEMA DE GESTIÓ AMBIENTAL
AMB EL SUPORT DE: 

[Tornar]

La música i les projeccions tornen al Riubombori 2021


Joan Colomo encapçala el cartell de l’onzena edició del Festival Riubombori que se celebrarà al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí

 

 

Sense perdre la seva essència activista i d’apropament cultural, el Festival Riubombori torna el pròxim dissabte 3 de juliol als espais exteriors del Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí. Així ho ha anunciat la junta de l’Associació Cultural Jordi Francolí durant la roda de premsa de presentació del festival que ha tingut lloc al mateix museu. Al llarg de tota la vetllada es podrà gaudir d'imprescindibles llançaments discogràfics del país, així com d'una acurada selecció de breus peces audiovisuals que es projectaran entre actuacions.

 

La sessió de música a la fresca l'encetarà La Nena Samsó. Després de publicar el seu primer EP, Forat, cordill, la lluna i mil mamuts, la poeta, cantant i actriu Enka Alonso i Marc Alongina, veu i guitarra del grup barceloní Les Atxes, uneixen forces amb el músic José Valera Cintas per compondre el primer disc de la banda, Gana ferotge, que ha vist la llum aquest passat mes de maig.

 

Tot seguit es podrà gaudir de El Pèsol Feréstec, qui l'any 2019 va llençar l'EP de sis cançons L'exemple dels ocells, un repertori que segueix la línia poètica de banda barcelonina. Després del celebrat Treure’n robins, el grup publica aquest disc que recull un poema musicat de Josep Carner, un altre de Jaume Coll Mariné i un fragment de la novel·la Sortir a robar cavalls, de Per Petterson, coronat amb dos versos de Josep Palau i Fabre. També inclou dos temes propis i la versió de "Problemes" de Perro Pachingo, la banda de rumba-punk de Roger Pelàez.

 

Joan Colomo encapçala el cartell del Riubombori 2021. Resulta un nom imprescindible de l'escena catalana, sobretot rere el llançament del seu Disc Trist el darrer maig. El músic de Sant Celoni arrossega una llarga trajectòria, involucrat en diversos projectes i bandes, però des del 2009 se'l coneix per la seva carrera en solitari, que l'ha situat, sens dubte, com un dels cantautors més autèntics, brillants i innovadors del nostre panorama musical.

 

La nit la tancaran els punxadiscos Etzsche SanVinilo. El primer, provinent de les Borges Blanques i establert a Cambrils, oferirà una excel·lent selecció de música ballable. SanVinilo, nascut a l'Espluga de Francolí, portarà els millors vinils de rock, funk, soul, pop, surf, swing i grans hits de la música de ball.

 

En l’edició d’enguany del Riubombori, el Museu de la Vida Rural no només proporciona un entorn acollidor per als assistents, artistes i organitzadors, sinó que també obra les seves portes al públic durant el festival. D’aquesta manera, es podrà gaudir d’un esdeveniment amb elements culturals diversos com música, projeccions, gastronomia i espai museístic.

 

Durant la vetllada es podrà gaudir d'una selecció de cerveses artesanals, vins del territori i altres begudes a la barra de l'entitat. També es comptarà amb la presència d'un foodtruck amb productes de Km0.

 

El Riubombori serà d’entrada gratuïta, com és habitual, però enguany s'inclou la possibilitat de fer una donació per tal d'assegurar la continuïtat del festival. Serà necessari inscriure’s abans mitjançant Eventbrite (https://cutt.ly/MnWii8Z) o contactant directament amb La Cultural Jordi Francolí. Aquesta és una mesura necessària per controlar l’aforament i garantir la seguretat sanitària de l’esdeveniment.

 

Imatge gràfica

Coincidint amb l’anunci de la programació que configura el cartell del Riubombori 2021, La Cultural Jordi Francolí també ha presentat la imatge gràfica de l’edició. El cartell, que s’ha treballat de forma interna, juga amb el collage i les textures, amb la intenció d’evocar les ganes d’esbargiment i el record en l’imaginari popular de les festes prepandèmia.

 

L’Espluga de Francolí, 8 de juliol de 2021

 

 

FESTIVAL RIUBOMBORI 2021

Dissabte 3 de juliol de 2021 – 18:30 h obertura de portes
Lloc: Museu de la Vida Rural
Població: L'Espluga de Francolí (Conca de Barberà)
Entrada: Gratuïta + prèvia inscripció a Eventbrite