Impulsat per AOC   

Ajuntament Totes les administracions
Portada > Notícies L’Espluga de Franc...
SISTEMA DE GESTIÓ AMBIENTAL
AMB EL SUPORT DE: 

[Tornar]

L’Espluga de Francolí presenta els actes de la Diada Nacional de Catalunya reforçant el simbolisme i repetint el format de caminada popular


L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, des de les regidories de cultura i festes i d’esports, conjuntament amb la comissió de la caminada popular de l’Onze de Setembre i l’ANC Conca, proposen diversos actes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya al municipi.

La Diada Nacional de Catalunya comptarà a l’Espluga de Francolí amb una nova imatge gràfica que vol reforçar la importància d’aquesta diada i dels actes que s’hi programen. Una nova marca que englobarà els actes commemoratius a la vila. L’Ajuntament també i fruit de l’assessorament d’historiadors locals, proposa commemorar el matí de l’Onze de Setembre, la resistència del Castell de l’Espluga durant la Guerra dels Segadors, amb la hissada d’una senyera des de la torre del castell i la disparada solemne  de quatre coets.

A migdia un acte institucional que aquest any recuperà la presencialitat i l’actuació de les entitats de cultura popular, amb els Grallers i el Ball de Bastons de l’Espluga, bastirà la centralitat de la commemoració. Un acte que tindrà lloc a 2/4 de 12 del migdia a la plaça de la Vila, amb aforament limitat i reserva prèvia d’entrada i  que comptarà amb els parlaments de les autoritats i les entitats sobiranistes.

Les inscripcions a l’acte es podran realitzar en format en línia a través d’Entrapolis o de manera presencial a l’Oficina de Turisme de l’Espluga a partir de divendres dia 3 de setembre.

Enllaç a la reserva d’entrada:
https://www.entrapolis.com/entradas/acte-de-la-diada-nacional-de-catalunya-2021-lespluga-de-francoli
 
Un any més l’Assemblea Nacional Catalana de la Conca de Barberà, promou la participació en la manifestació unitària que convoquen les entitats sobiranistes a Barcelona. Organitzant autocars que a 2/4 de 2 del migdia portaran els inscrits prèviament a Barcelona, per recórrer el tram de plaça Urquinaona al Parlament de Catalunya sota el missatge: “Lluitem i Guanyem la Independència”.

La 36 edició de la caminada popular de l’Onze de Setembre, repeteix format a causa de la normativa, però presentant nova imatge i senyalització.
L’organització de la 36a Caminada Popular de l’Onze de Setembre, ha treballat conjuntament amb les regidories, per repetir el format de l’edició passada, a causa de les normatives actuals. Així doncs un recorregut senyalitzat permetrà recórrer la tradicional caminada del dia 10 al dia 18 de setembre, s’exclou d’aquestes dates el 19 de setembre a causa de la batuda del senglar, dia en que no es podrà realitzar per motius de seguretat.

Amb l’objectiu de preservar la tradició i facilitar la participació en la caminada popular, en aquesta nova edició atípica s’ofereix una ruta senyalitzada i amb fites que es podrà fer de manera individual o en grups no superiors a 10 persones. Comptarà amb un sistema de fites que permetrà validar a totes les persones que facin la ruta, un cartronet de participació, que es podrà recollir a l’Oficina de Turisme.

Tothom qui realitzi la ruta entrarà en quatre sortejos d’activitats esportives a empreses del municipi: dues activitats a l’empresa Drac Actiu, 4 entrades per a fer espeleologia a les Coves de l’Espluga i 1 curs d’iniciació a l’hípica per a dues persones a l’Hípica Francolí de l’Espluga.

Quin serà el funcionament de la caminada?
Com en l’edició passada s’incorpora un sistema de marcatge per fites al llarg del recorregut, similar al sistema de les curses d’orientació. L’organització facilitarà un cartronet identificatiu de la caminada que es podrà recollir gratuïtament a l’Oficina de Turisme, en el que hi haurà de constar el nom, cognom i telèfon de cada participant. Al llarg del recorregut senyalitzat hi hauran ubicades quatre fites, una més que l’any passat, que disposen d’una pinça que servirà als participants per marcar cada casella del cartronet.

Un cop realitzat el recorregut i marcats els quatre punts en el cartronet, confirmant així la realització de la ruta, les persones participants l’hauran de retornar a l’Oficina de Turisme, abans del dia 26 de setembre.

Cada cartronet disposarà d’un número, que permetrà a tots els participants entrar en el sorteig de quatre activitats esportives i d’aventura a empreses espluguines.

Com participar-hi?

- Recollir el cartronet del dia 8 al 18 de setembre a l’Oficina de Turisme.
- Realitzar la ruta senyalitzada entre els dies 10 i el 18 de setembre i marcar els quatre punts del cartronet a les fites.
- Diumenge 19 de setembre no es podrà fer la ruta a causa de la batuda de senglar.
- Un cop realitzada la caminada, entregar el cartronet a l’Oficina de Turisme, abans del dia 26 de setembre.


- El sorteig de les activitats es realitzarà dilluns dia 27 de setembre, i es comunicarà el resultat pels canals de comunicació habituals de l’Ajuntament.

Descripció de la ruta de la caminada popular de l’Onze de Setembre

Enllaç al track de la ruta: https://ja.cat/yqzCF

Distància: 8,64 km Desnivell: 527m | Temps: 3 h | Dificultat: Mitjana
Recorregut senyalitzat i amb fites.

Recorregut de pujada: Ermita de la Santíssima Trinitat, carretera de l'Ermita, pel camí de l'aigua, bassa forestal, sender de les Cent Fonts, les Cent Fonts, Plans de Sant Joan, Mirador de la Pena.

Recorregut de baixada: Mirador de la Pena, font del Deport, pista de l'Ermita, sender Artiga, pista de l'Ermita i Ermita de la Santíssima Trinitat.

Notes: Cal preveure calçat adequat i aigua / Alguns trams presenten dificultat, cal anar amb compte en la pujada i la baixada./ Aquest recorregut hi ha sectors amb poca ombra, és recomanable portar barret i protector solar. / Cal recordar que a la Font del Deport l'aigua no està tractada. / Durant el recorregut respecteu l'entorn i el bosc, deixem-lo net / En cas d'emergència cal avisar al 112.

* Cal realitzar la caminada en grups no superiors a 10 persones.
* L'organització no es farà responsable dels accidents, lesions o danys que puguin patir els participants de la caminada.

“Lluitem i Guanyem la Independència” la concentració de l’Assemblea Nacional Catalana a Barcelona, amb autocars des de la Conca de Barberà
L’ANC de la Conca de Barberà impulsa de nou la participació en la manifestació de Barcelona. Organitzant autocars per desplaçar-se a la capital del país, per participar en la manifestació ““Lluitem i Guanyem la Independència” que recorrerà el tram entre plaça Urquinaona fins al Parlament de Catalunya.

A l’Espluga de Francolí el punt de reserva de samarretes i reserva de places als autocars per participar en la manifestació és a la Floristeria Civiflor.